Belastingplicht Amerikaanse staatsburgers


Een Amerikaans staatsburger is belastingplichtig voor zijn wereldwijde inkomen, ongeacht of hij in de Verenigde Staten woont of daarbuiten. Dat betekent dat iemand met de Amerikaanse nationaliteit en woonachtig is in Nederland, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten belastingplichtig is.

SANDERS US TAX SERVICES

Onze adviseurs hebben kennis en ervaring met zowel de Amerikaanse als Nederlandse belastingwetgeving. Door ons uw Amerikaanse en Nederlandse belastingaangifte te laten verzorgen, weet u zeker dat zowel vanuit Amerikaans als Nederlands perspectief uw belastingpositie wordt geoptimaliseerd.

AMERIKAANSE INKOMSTENBELASTING

Hoewel in Nederland woonachtige Amerikanen in de VS belastingplichtig zijn, kent de Amerikaanse inkomstenbelasting verschillende bepalingen die ertoe dienen dubbele belastingheffing te voorkomen. Zo kunt u Nederlandse inkomstenbelasting in mindering brengen op uw Amerikaanse inkomstenbelasting. Daarnaast bestaat er een vrijstelling van $101.300 op uw inkomen uit dienstbetrekking. Dit betekent dat er geen Amerikaanse belasting wordt geheven op uw loon voor zover dit niet meer is dan $101.300. Dit neemt echter niet weg dat u geen belastingaangifte hoeft in te dienen.

VRAGEN?

Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over belastingheffing van Amerikaanse staatsburgers in Nederland. Aan de rechterzijde vindt u links naar pagina’s met meer informatie. Stuur ons een bericht met uw contactinformatie voor een vrijblijvend gesprek met een Nederlandstalige adviseur.